Libahundi JÄLG

”Libahundi jälg”- seikkailurogaining Sipoonkorvessa lauantaina 14.5.2016

Kilpailuohjeet

Kilpailuohjeet ovat alustavat ja niitä päivitetään kilpailupäivään asti. Tuoreimmat ohjeet löytyvät alla olevasta linkistä.

Kilpailijoiden tarkoituksena on kerätä 6 tunnin kilpailuajan puitteissa mahdollisimman paljon pisteitä, joita saa käymällä eriarvoisilla rasteilla. Kaikilla rasteilla ei tarvitse käydä, ja rasteilla voi käydä haluamassaan järjestyksessä. Maastossa on n. 45 rastia. Liikkuminen on sallittu vain jalan.

 Lähtö ja maali

Lähtö ja maali ovat kilpailukeskuksessa. Kaikkien joukkueen jäsenten tulee olla lähtöalueella viimeistään klo 11:45, SI-kortti nollattuna.

Rastit ja pisteytys
Rastit ovat merkitty maastoon oranssivalkoisilla rastilipuilla, ja niillä on SI-leimasimet. Kartassa olevan rastikoodin ensimäinen numero kertoo rastilta saatavan pistemäärän, esim. rastilta nro 24 saa 2 pistettä, rastilta 57 saa 5 pistettä. Jotta rastilta saa pisteet, jokaisen joukkueen jäsenen on leimattava SI-korttinsa 3 minuutin sisällä. Rastimääritteet on painettu karttaan, irrallisia rastimääritteitä ei ole. Rastipisteelle eikä 100 metriä lähemmäs rastipistettä ei saa jäädä pitämään taukoa, ellei rasti ole juoma- tai tehtävärasti.

 Muutamilta rasteilta (4-6 kpl) saa lisäpisteitä suorittamalla erikoistehtäviä (köysitehtäviä, melontaa ym. vesitehtäviä ja muita yllätystehtäviä). Tehtävärastien arvo on merkitty kilpailukarttaan, esim. rastikoodi "85 (6+2)" merkitsee, että leimaamisesta saa 6 pistettä ja lisätehtävän suorittamisesta on mahdollista saada 2 lisäpistettä eli yhteensä max. 8 pistettä. Kilpailijat eivät tarvitse tehtävärasteilla omia varusteita (hanskoja lukuunottamatta). Järjestäjä tarjoaa muut tarpeelliset varusteet tehtävärasteilla, joten kilpailijoiden ei tarvitse kuljettaa niitä mukanaan.

 Aikataulu lauantaina 14.5.2016

9:00 Kilpailukeskus aukeaa
9:30 Rekisteröityminen ja materiaalin jako (päättyy klo 11:30)
10:00 Karttojen jako (päättyy klo 11:30)
12:00 Yhteislähtö
18:00 Kilpailuaika päättyy
18:30 Maali sulkeutuu
19:00 Palkintojenjako

 • Saavu kilpailukeskukseen hyvissä ajoin ja noudata pysäköinninohjaajien ohjeita.
 • Ilmoittaudu INFO:ssa, josta saat joukkueen materiaalin, mm. vuokratut SI-kortit, SI-korttien kiinnitystarvikkeet ja kilpailunumerot. Jos joukkuella on omia SI-kortteja, ota ne kaikki mukaan INFO:on.
 • Kilpailukeskuksessa on vessat, tavaroiden säilytys, autojen avaimien säilytys ja ensiapu
 • Kilpalukeskus on avoinna ja siellä on tarjolla vettä koko kilpailun ajan
 • Ruokailu alkaa kilpailukeskukssa klo 15:30 ja jatkuu palkintojen jakoon asti

 Tulokset ja palkinnot
Joukkueiden keskinäinen sijoitus määräytyy kerättyjen pisteiden perusteella (sakkopisteet vähennettynä). Tasapisteissä ratkaisee aika: nopeampi joukkue voittaa.

Myöhästyminen maalista eli 6 tuntia ylittävä suoritus tuottaa 1 pisteen sakon jokaista alkavaa minuuttia kohden. Yli 30 min myöhästyneet joukkueet hylätään. Mikäli myöhästyminen johtuu normaalia pidemmästä jonotusajasta tehtävärastilla, tuomarineuvosto voi joukkueen pyynnöstä lieventää tai poistaa kilpailuajan ylityksestä annetun sakon.
Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta joukkuetta. Jos sarjassa on alle 5 joukkuetta, järjestäjillä on oikeus palkita vain voittaja. Palkinnot jaetaan kilpailukeskuksessa  eikä palkintoja lähetetä jälkikäteen.

Joukkueet
Joukkue muodostuu 2-5 henkilöstä, joiden on liikkuvat koko kilpailun ajan yhdessä, max 50 metrin etäisyydellä toisistaan.

Sarjat

Yhdeksän sarjaa:
JJ15   -   nuoret, vuonna 2001 tai myöhemmin syntyneet nuoret (ei erillisiä DD- eikä HD-sarjoja)
JJ19   -   nuoret, vuonna 1997-2001 tai myöhemmin syntyneet nuoret (ei erillisiä DD- eikä HD-sarjoja)
HH     -   yleinen sarja
DD     -    naiset, kaikki jäsenet naisia
HD     -    seka, joukkueessa oltava vähintään yksi nainen
HH45 -    veteraanit miehet, kaikki jäsenet vuonna 1971 tai aiemmin syntyneitä miehiä
DD45 -    veteraanit naiset, kaikki jäsenet vuonna 1971 tai aiemmin syntyneitä naisia
HD45 -    veteraanit seka, kaikki jäsenet vuonna 1971 tai aiemmin syntyneita; vähintään yksi nainen
PERHE-    Ainakin kahden joukkueen jäsenistä on oltava samasta perheestä ja kahdesta eri sukupolvesta. Lisäksi ainakin yhden joukkueen jäsenistä on oltavat vuonna 2002 tai myöhemmin syntynyt.

Kartta

Vedenkestävälle  paperille painettu suunnistuskartta, koko A3+ mittakaava ilmoitetaan myöhemmin. Kaikki joukkueen jäsenet saavat oman kartan. Erillisiä suunnittelukarttoja ei jaeta.

Kielletyt alueet

Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita (pystyviivoitus ratapainatusvärillä), joille meno on kielletty. Lisäksi kiellettyjä ovat suunnistuksen lajisäännöissä mainitut kohteet, mm. pihamaat ja tontit (oliivinvihreä) sekä ’pistepellot’(yhtenäinen tummankeltainen mustalla pisterasterilla), vaikkei niitä olisi karttaan erikseen kielletyiksi merkittykään. Liikkuminen on sallittu niityillä (yhtenäinen vaaleankeltainen) sekä pelloilla ilman mustaa pisterasteria, edellyttäen, että niitty/pelto on viljelemätön. Järjestäjä saattaa valvoa kiellettyjä alueita myös teknisin apuvälinein, ja rikkeistä sakotetaan pistemenetyksin tai hylkäyksellä. Kunnioittakaa kiellettyjä alueita! 

Pakolliset varusteet

Jokaisella kilpailijalla tulee olla koko ajan ranteeseen kiinnitetty SI-kortti ja vaatteisiin tai varusteisiin näkyvästi kiinnitetty järjestäjältä saatu kilpailunumero.
Lisäksi suositellaan:

 • kompassi
 • ruokaa ja juomaa
 • käsineet (kiipeilyyn soveltuvat)
 • säänmukainen varavaatetus
 • vesitiiviisti pakattu GSM-puhelin (GPS:n käyttö kielletty)
 • ensiapupakkaus

Kielletyt varusteet

Elektroniset paikkatietoa suorituksen aikana kilpailijalle välittävät laitteet, esim. näytölliset GPS-laitteet.

Hätätilanteet ja vakuutukset
Karttaan on painettu yleinen hätänumero 112 ja puhelinnumerot, joista järjestäjän tavoittaa kilpailun aikana. Tallenna nämä numerot matkapuhelimeesi, jonka otat mukaan maastoon. Vakavassa hätätilanteessa soita yleiseen hätänumeroon 112, ja pyri ilmoittamaan asiasta myös järjestäjälle. Mikäli joudut keskeyttämään tai muussa ei akuutissa tilanteessa ilmoita asiasta jäjestäjälle. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Leimaus 

Kilpailussa käytettaan elekronista SI-leimausta. SI-kortteja saa vuokrata järjestäjäiltä, 2 €/kpl, ja ne pitää varata ilmoittautumisen yhteydessä. Kortti kiinnitetään järjestäjältä saatavalla rannekkeella kilpailijan ranteeseen, ja se nollataan lähtöalueelle mentäessä. Rannekkeen on oltava ehjä maaliin tultaessa, jossa se tarkastetaan ja poistetaan järjestäjän toimesta tulospalvelun luennan yhteydessä. Jos SI-kortti katoaa tai se vahingoittuu, veloitetaan kilpailijalta 60 €.

Toiminta tehtävärasteilla

Rasteilla on tuomari, jonka ohjeita on noudatettava. Tuomari antaa joukkueelle tehtävät joko kirjallisesti tai suullisesti. Saattaa olla, että joillain rasteilla ei ole tuomaria vaan ainoastaan kirjalliset ohjeet. Jos tehtävärastilla on ruuhkaa, kannattaa mahdollinen jonotusaika käyttää hyväksi esim. henkilökohtaiseen huoltoon ja jäljellä olevan reitin suunnitteluun. Jotta tehtävärastilta saa lisäpisteet on SI-tikku leimattava joko tehtävän yhteydessä tai tuomarin hallussa olevassa SI-leimasimessa. Muistakaa leimata SI-korttinne myös tehtävärastille saapuessanne! Tehtävärastit suljetaan klo 18:00.

 Osanottajamaksut per henkilö:

Osanottomaksut
per henkilö

Syntymävuosi 2009 tai myöhemmin

Syntymävuosi 1997..2008

Syntymävuosi
1957..1996

Syntyntymävuosi
1956 tai aiemmin

viimeistään
la 4.5.2016  

 2 €

 12 €

25 €

 15 €

su 5.5-
ke 11.5.2016

20 €

35 €

35€

35 €

paikan päällä

45 €

45€

45 €

45€

Mahdolliset SI-kortien vuokrat lisätään hintaan.   Jos kilpailija on estynyt osallistumaan tai peruu ilmoittautumisen, maksettuja maksuja ei palauteta.

Osanottomaksu sisältää

 • osanoton kilpailuun
 • kartan
 • SI-kortin rannehihnan
 • ruokailu
 • pysäköinnin
 • muut kilpailukeskuksen palvelut
Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta kohdasta  Ilmoittautuminen
Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita

 • joukkueen nimi
 • jokaisen osallistujan SI-kortin numero. Jos vuokraat kortin järjestäjältä, merkitse ”rent”
 • jäsenten nimet ja syntymävuodet
 • Sarja
 • joukkueen kapteeni ja yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)

Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiinne tulee vahvistus sekä joukkuekohtainen lasku, joka on maksettava heti. Mikäli maksu viivästyy seuraavan ilmoittaumiskynnyksen yli, on maksu maksettava maksuajankohtaa vastaavana (korotettuna).

Osallistujien nimiä voi vaihtaa maksutta 12.5.2016 asti, jonka jälkeen peritään 2 €/muutos. Kilpailun aikana maastossa on tuomareita ja valokuvaajia. Kilpailijoista otetaan valokuvia ja videoita, joita voidaan julkaista netissä. Jos et halua esiintyä mediassa, ilmoita siitä kuvaajille.

Kaikki kysymykset ja lisäinfo: info@libahunt.eu