Libahundi JÄLG

”Libahundi jälg”- seikkailurogaining Aegna saarella lauantaina 20.05.2017

Kilpailuohjeet ovat alustavat ja niitä päivitetään kilpailupäivään asti. Kilpailijoiden tarkoituksena on kerätä 5 tunnin kilpailuajan puitteissa mahdollisimman paljon pisteitä, joita saa käymällä eriarvoisilla rasteilla. Kaikilla rasteilla ei tarvitse käydä, ja rasteilla voi käydä haluamassaan järjestyksessä. Maastossa on n. 45 rastia. Liikkuminen on sallittu vain jalan.

 Lähtö ja maali

Kilpailukeskus, lähtö ja maali ovat  Aegnan saarella, Tallinnan edustalla. Kaikkien joukkueen jäsenten tulee olla lähtöalueella viimeistään 15 min ennen lähtöä, SI-kortti nollattuna.

Rastit ja pisteytys
Rastit ovat merkitty maastoon oranssivalkoisilla rastilipuilla, ja niillä on SI-leimasimet. Kartassa olevan rastikoodin ensimäinen numero kertoo rastilta saatavan pistemäärän, esim. rastilta nro 24 saa 2 pistettä, rastilta 57 saa 5 pistettä. Jotta rastilta saa pisteet, jokaisen joukkueen jäsenen on leimattava SI-korttinsa 1 minuutin sisällä. Rastimääritteet on painettu karttaan, irrallisia rastimääritteitä ei ole. Rastipisteelle eikä 100 metriä lähemmäs rastipistettä ei saa jäädä pitämään taukoa, ellei rasti ole juoma- tai tehtävärasti.

 Muutamilta rasteilta (4-6 kpl) saa lisäpisteitä suorittamalla erikoistehtäviä (köysitehtäviä, melontaa ym. vesitehtäviä ja muita yllätystehtäviä). Tehtävärastien arvo on merkitty kilpailukarttaan, esim. rastikoodi "85 (6+2)" merkitsee, että leimaamisesta saa 6 pistettä ja lisätehtävän suorittamisesta on mahdollista saada 2 lisäpistettä eli yhteensä max. 8 pistettä. Kilpailijat eivät tarvitse tehtävärasteilla omia varusteita (hanskoja lukuunottamatta). Järjestäjä tarjoaa muut tarpeelliset varusteet tehtävärasteilla, joten kilpailijoiden ei tarvitse kuljettaa niitä mukanaan.

 Aikataulu lauantaina 20.05.2017

Osallistumismaksuun sisältyvät kuljetukset saarelle lähtevät "Monica" laivalla Tallinnan Kalasadamasta klo 7:30, 10:30 ja 13:30. Joukkueiden on noudatettava ilmoittautumisen yhteydessä valitsemaansa laivan lähtöaikaa ja sen mukaista kilpailun lähtöaikaa. Lähdöt tapahtuvat n. 30 min laivan rantautumisesta Aegnan saarelle. Kilpailuaika on 5 tuntia, ja kartat saa lähtöhetkellä. Maalin sulkeutumisen jälkeen on ruokailu ja paluumatka takaisin Tallinnaan. Ohjeelliset saapumisajat Kalasadamaan ovat 16:00, 18:30 ja 21:30. Huom! Paluuajat ovat suuntaa antavia ja niihin voi tulla säästä tai muista syistä johtuvia muutoksia, joten jättäkää jatkosuunnitelmiin runsaasti aikamarginaalia! Kilpailukeskuksessa on vessa, autojen avaimien säilytys ja ensiapu". autojen avaimien säilytys -> varusteiden säilytys

Maali sulkeutumisen jälkeen ruokailu ja paluumatka takaisin Tallinnaan. Huom!- jokainen pitä pysyä omassa lähtöjoukkoeessa eli oikeassa laivassa.
Kilpailukartat jaetaan lähtössä.
Mahdollisuus tulla osallistumaan omalla aluksella suoraan Aegnan saaren.
Kilpailukeskus aukeaa kl.8.30 Aegnalla

 • Kilpalukeskus on avoinna koko kilpailun ajan
 • Ruokailu alkaa kilpailukeskukssa 4 tunnin kuluttua lähtöstä

 Tulokset ja palkinnot
Joukkueiden keskinäinen sijoitus määräytyy kerättyjen pisteiden perusteella (sakkopisteet vähennettynä). Tasapisteissä ratkaisee aika: nopeampi joukkue voittaa. Kevätkilpailun palkinnot jaetaan vasta syyskilpailun jälkeen Paunkülassa 21.lokakuuta.

Myöhästyminen maalista eli 5 tuntia ylittävä suoritus tuottaa 2 pisteen sakon jokaista alkavaa minuuttia kohden. Yli 15 min myöhästyneet joukkueet hylätään. Mikäli myöhästyminen johtuu normaalia pidemmästä jonotusajasta tehtävärastilla, tuomarineuvosto voi joukkueen pyynnöstä lieventää tai poistaa kilpailuajan ylityksestä annetun sakon.
Jokaisessa sarjassa palkitaan kolme parasta joukkuetta. Jos sarjassa on alle 5 joukkuetta, järjestäjillä on oikeus palkita vain voittaja.

Joukkueet
Joukkue muodostuu 2-5 henkilöstä, joiden on liikkuvat koko kilpailun ajan yhdessä, max 50 metrin etäisyydellä toisistaan.

Sarjat

Yhdeksän sarjaa:
JJ15   -   nuoret, vuonna 2002 tai myöhemmin syntyneet nuoret (ei erillisiä DD- eikä HD-sarjoja)
JJ19   -   nuoret, vuonna 1998 tai myöhemmin syntyneet nuoret (ei erillisiä DD- eikä HD-sarjoja)
HH     -   yleinen sarja
DD     -    naiset, kaikki jäsenet naisia
HD     -    seka, joukkueessa oltava vähintään yksi nainen
HH45 -    veteraanit miehet, kaikki jäsenet vuonna 1972 tai aiemmin syntyneitä miehiä
DD45 -    veteraanit naiset, kaikki jäsenet vuonna 1972 tai aiemmin syntyneitä naisia
HD45 -    veteraanit seka, kaikki jäsenet vuonna 1972 tai aiemmin syntyneita; vähintään yksi nainen
PERHE-  ainakin kahden joukkueen jäsenistä on oltava samasta perheestä ja kahdesta eri sukupolvesta. Lisäksi ainakin yhden joukkueen jäsenistä on oltavat vuonna 2003 tai myöhemmin syntynyt.

Kartta

Vedenkestävälle paperille painettu suunnistuskartta, koko A3+ mittakaava 1:10000. Kaikki joukkueen jäsenet saavat oman kartan. Erillisiä suunnittelukarttoja ei jaeta.

Kielletyt alueet

Karttaan on merkitty kiellettyjä alueita (pystyviivoitus ratapainatusvärillä), joille meno on kielletty. Karttaan punaisella viivoituksella tai punaisella rasterilla merkityt alueet ovat kiellettyjä. Oliivinvihreällä merkittyjen alueiden (tonttien) läpi saa mennä vain kartassa tontin läpi meneviä teitä, uria ja polkuja pitkin. Järjestäjä saattaa valvoa kiellettyjä alueita myös teknisin apuvälinein, ja rikkeistä sakotetaan pistemenetyksin tai hylkäyksellä. Kunnioittakaa kiellettyjä alueita! 

Pakolliset varusteet

Jokaisella kilpailijalla tulee olla koko ajan ranteeseen kiinnitetty SI-kortti ja vaatteisiin tai varusteisiin näkyvästi kiinnitetty järjestäjältä saatu kilpailunumero.
Lisäksi suositellaan:

 • kompassi
 • ruokaa ja juomaa
 • käsineet (kiipeilyyn soveltuvat)
 • säänmukainen varavaatetus
 • vesitiiviisti pakattu GSM-puhelin (GPS:n käyttö kielletty)
 • ensiapupakkaus, myös avaruuslakana
 • lamppu

Kielletyt varusteet

Elektroniset paikkatietoa suorituksen aikana kilpailijalle välittävät laitteet, esim. näytölliset GPS-laitteet.

Hätätilanteet ja vakuutukset
Karttaan on painettu yleinen hätänumero 112 ja puhelinnumerot, joista järjestäjän tavoittaa kilpailun aikana. Tallenna nämä numerot matkapuhelimeesi, jonka otat mukaan maastoon. Hätätilanteessa pyri ilmoittamaan asiasta järjestäjälle. Kilpailijoita ei ole vakuutettu järjestäjän puolesta.

Leimaus

Kilpailussa käytettaan elekronista SI-leimausta. SI-kortteja saa vuokrata järjestäjäiltä, 2 €/kpl, ja ne pitää varata ilmoittautumisen yhteydessä. Kortti kiinnitetään järjestäjältä saatavalla rannekkeella kilpailijan ranteeseen, ja se nollataan lähtöalueelle mentäessä. Rannekkeen on oltava ehjä maaliin tultaessa, jossa se tarkastetaan ja poistetaan järjestäjän toimesta tulospalvelun luennan yhteydessä. Jos SI-kortti katoaa tai se vahingoittuu, veloitetaan kilpailijalta 60 €.

Toiminta tehtävärasteilla

Tehtävärasteilla on tuomari, jonka ohjeita on noudatettava. Tuomari antaa joukkueelle tehtävät joko kirjallisesti tai suullisesti. Saattaa olla, että joillain rasteilla ei ole tuomaria vaan ainoastaan kirjalliset ohjeet. Jos tehtävärastilla on ruuhkaa, kannattaa mahdollinen jonotusaika käyttää hyväksi esim. henkilökohtaiseen huoltoon ja jäljellä olevan reitin suunnitteluun. Jotta tehtävärastilta saa lisäpisteet on SI-tikku leimattava joko tehtävän yhteydessä tai tuomarin hallussa olevassa SI-leimasimessa. Muistakaa leimata SI-korttinne myös tehtävärastille saapuessanne!

 Osanottajamaksut per henkilö:

Osanottomaksut
per henkilö

Syntymävuosi 2010 tai myöhemmin

Syntymävuosi 1998..2009

Syntymävuosi
1958..1997

Syntyntymävuosi
1957 tai aiemmin

viimeistään
ma 15.05.2017  

 10 €

 18 €

28 €

 18 €

ti 16.05-
to 18.05.2017

35 €

35 €

35 €

35 €

Jos tuleette omalla aluksella Aegnaan, niin on osanottomaksu 8€ per henkilö halvempi!

Mahdolliset SI-kortien vuokrat lisätään hintaan.   Jos kilpailija on estynyt osallistumaan tai peruu ilmoittautumisen, maksettuja maksuja ei palauteta.

Osanottomaksu sisältää

 • osanoton kilpailuun
 • laivaliput Tallinnasta Aegnalle ja takaisin
 • kartan
 • SI-kortin rannehihnan
 • ruokailun
 • muut kilpailukeskuksen palvelut

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta kohdasta  Ilmoittautuminen
Ilmoittautumisen yhteydessä tulee mainita

 • joukkueen nimi
 • jokaisen osallistujan SI-kortin numero. Jos vuokraat kortin järjestäjältä, merkitse ”rent”
 • jäsenten nimet ja syntymävuodet
 • sarja
 • joukkueen kapteeni ja yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero)

Ilmoittautumisen jälkeen sähköpostiinne tulee vahvistus sekä joukkuekohtainen lasku, joka on maksettava heti. Mikäli maksu viivästyy seuraavan ilmoittaumiskynnyksen yli, on maksu maksettava maksuajankohtaa vastaavana (korotettuna).

Osallistujien nimiä voi vaihtaa maksutta 17.05.2017 asti, jonka jälkeen peritään 2 €/muutos. Kilpailun aikana maastossa on tuomareita ja valokuvaajia. Kilpailijoista otetaan valokuvia ja videoita, joita voidaan julkaista netissä. Jos et halua esiintyä mediassa, ilmoita siitä kuvaajille.

Kaikki kysymykset ja lisäinfo: info@libahunt.eu